Terugkeer

Trio Nebelmeer

Het Nebelmeer Trio, bestaande uit Arthur Decaris op viool, Albéric Boullenois op cello en Loann Fourmental op piano, ontstond in het voorjaar van 2019 uit de wens van drie vrienden om samen het repertoire gecomponeerd voor pianotrio te verkennen.

De drie musici, vooral geïnspireerd door de grote romantische bladzijden die voor hun groep gereserveerd waren, kozen ervoor zich te vernoemen naar Caspar David Friedrich en zijn emblematische Reiziger over de Zee van Wolken (Der Wanderer über dem Nebelmeer), een leidende figuur van de Duitse Romantiek.

Zij kregen hun opleiding bij het Trio Wanderer, Claire Désert en Louis Rodde en konden tijdens hun studie of op academies ook profiteren van de lessen van het Modigliani- en Diotima-kwartet, evenals van Johannes Meissl, Olivier Charlier, Emmanuel Strosser en Lise Berthaud.

Het Nebelmeer Trio werd al snel opgemerkt en uitgenodigd om op verschillende festivals te spelen, van La Roque d’Anthéron tot La Folle Journée de Varsovie, inclusief het Pianissimes festival. Na een projectoproep van de DRAC Normandie en de steun van het Théâtre en Conservatoire de Caen produceerde het Trio Nebelmeer zijn eerste CD met twee van de meest illustere Franse componisten van de 19e eeuw, Chausson en Saint-Saëns.

Ze zijn sinds september 2022 artiesten in residentie op de Muziekkapel onder de leiding van Corina Belcea, Miguel da Silva & Jean-Claude Vanden Eynden.

Het Nebelmeer Trio geniet van een beurs aangeboden door een anonieme schenker.