Under the Honorary Chairmanship of Her Majesty Queen Paola
Chapelle Musicale Reine ElisabethChapelle Musicale Reine Elisabeth

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Music Chapel Festival

Russian Classics

Tsjaikovski, mijn penvriend: Een Show voor de hele familie!

BoHO Players, D.Ramael, K.Nowak, M.Van Bellen, B.Duby, H. Wils, S. van der Stegen

12.12.15 - 11:00 - 12:00


Het is 1893, enkele maanden na de dood van Tsjaikovski, en barones von Meck denkt vol weemoed terug aan de componist, haar beste vriend … Aan de hand van haar koffer vol speelgoed, neemt ze ons mee op reis door het leven van Tsjaikovski, met wie ze gedurende meer dan 15 jaar een intense briefwisseling onderhield, zonder hem echter ooit te ontmoeten. Met die briefwisseling als leidraad, combineert deze muziekvoorstelling theater, muziek, beeld en dans, om de kinderen de schoonheid van de muziek van Tsjaikovski te laten ontdekken.

Tsjaikovski, mijn penvriend

Muziek van Tsjaikovski

Nathalie Gendrot, stage direction
Sophie van der Stegen, Dramaturg

BoHO Players, strijkensemble
David Ramel, leiding (Maestro)
Hilde Wils, toneelspeelster (baronnes von Meck)
Kacper Nowak, cello (tuinier)
Matthieu van Bellen, violin (Josef Kotek)
Bertrand Duby, bass (P.I.Tchaikovski)
Cyril Gendrot, Video design

logo_MuCH-family_p logo_kids enoa

Het hele jaar door ontwikkelt de Muziekkapel haar pijler Durability, door samen te werken met diverse partners en artiesten (Equinox, Nativitas, …), waaronder het strijkorkest BOHO Players, onder leiding van David Ramael, dat klassieke muziek een nieuwe rol wil geven binnen onze samenleving, met name een bron voor maatschappelijke zelfreflectie en verandering (ecologie – gezondheid – immigratie).

Het familieconcert ‘Tsjaikovski mijn beste vriend’ vormt aldus een van die gelegenheden om die gemeenschappelijke idealen te verwezenlijken, dankzij de steun van Bednet en Take Off.

Bednet en Take Off zijn twee vzw’s die beogen om het sociaal isolement van langdurig zieke of gehospitaliseerde kinderen te doorbreken, door hen computerapparatuur en de vereiste internetverbindingen ter beschikking te stellen, om vanuit het ziekenhuis of thuis het contact met hun klasgenoten te behouden en lessen te blijven volgen.

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van al die spelers, wordt, en dit voor de eerste keer in België, een kinderconcert, ‘Tsjaikovski mijn beste vriend’, gelivestreamd tot in de slaapkamers van zieke kinderen, thuis of in het ziekenhuis. Aldus kunnen zij virtueel een concertzaal betreden en een mooi moment delen met de musici, en met hun klasgenoten.

De voorstelling vindt plaats om 11 uur in het Nederlands en om 12 uur in het Frans, en wordt uitgezonden via livestreaming op de website van www.musicchapel.org

In deze tijden waarin de muziek almaar noodzakelijker wordt voor de harmonie binnen onze samenleving, bieden de Muziekkapel, Flagey, Bednet en Take Off, met de steun van Proximus, een kerstgeschenk aan deze zieke kinderen, en aan hun familie, alsook aan de scholen die deelnemen aan deze programma’s, en die ook worden uitgenodigd om naar het concert te komen, in studio 4 van Flagey.

Details

Date:
12.12.15
Time:
11:00 - 12:00

Venue

Flagey, Studio 4
Place Sainte Croix
1050 Brussels,
+ Google Map
Phone:
02 641 10 20
Website:
www.flagey.be

Organizer

Music Chapel & Flagey
Phone:
02 641 10 20
Website:
www.flagey.be